Somrig gräddtårta med jordgubbar och blåbär
I morgon fyller min lillasyster 22år så vi träfades och bakade två födelsedagstårtor till hennes kalas i morgon. Hon ville att en av tårtorna skulle innehålla mindre socker eftersom vår pappa har diabetes och hon och min andra syster har småbarn som är ca 1år gamla. Så vi gjorde en gräddtårta med bär och rulltårtebottnar med mindre socker.
Rulltårta med mindre socker
3st ägg
1dl socker
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
3msk mjölk
1. Vispa ägg och socker poröst
2. Vispa i bakpulver, mjöl och mjölk försiktigt
3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30*40cm
4. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 7min, håll koll den sista minuten så det inte bränns
5. Strö lite socker på ett bakplåtspapper och vänd över rulltårtan på det nya bakplåtspappret, dra försiktigt av bakplåtspappret du gräddat rulltårtan på och låt svalna helt
Gräddtårta med färska bär
Vispad grädde
Färska jordgubbar
Färska blåbär
Gör två stycken rulltårtebottnar, eller skär av rulltårtebottnen på mitten m du vill ha en mindre tårta
6. Lägg en av bottnarna på ett fat och bred ut ett lager vispad grädde, blåbär och skiva jordgubbar
7. Lägg på den andra bottet och bred ut ett nytt lager grädde och pynta med jordgubbar och blåbär
