Knäck och Toffifee
Knäck är faktiskt inte särskilt svårt att göra! För att få den perfekt är det viktigt att ha en termometer. Du kan även använda knäcksmeten för att göra egna Toffifee :)

Knäck
2dl Grädde
2dl Sirap
2dl Socker
Häll alla ingredienser i en stor tjockbottnad gryta, eller lägg mynt på plattan för att få upp grytan lite så knäcken inte bränner fast i botten.
Koka knäcken på medelhög värme till den får den temperatur som du tycker är godast :)
Häll sedan knäcken i formarna och låt stelna i rumstemperatur

Temperaturer
122°C - mjuk knäck
125°C - mjuk inuti och hård utanpå
>125°C - ju högre temperaatur desto hårdare blir knäcken
För att underlätta att portionera ut knäcken kan du hälla smeten i en urdiskad sirapsflaska. tänk på att släppa ut luft ur flaskan innan du vänder på den eftersom den varma luften i flaskan trycker på så knäcken kan spruta över hela köket :P

Toffifee
Knäck
Hasselnötter
Nougat
Choklad

Fyll några av formarna till ca 1/4 med knäck
Lägg en hasselnöt i varje form
Smält nougaten och fyll formarna till bredden
Smält valfri choklad och klicka på toppen av nougaten, jag använde mjölkchoklad eftersom det är min favorit :)
Blanda ihop chokladen och nougaten som eventuellt blev över och häll i en pralinform så blir det goda praliner av dem ;)

Låt stelna i kylskåp, glöm inte att ta fram Toffifeen ca en timma innan servering så knäcken hinner mjukna