Kanelbullar
En absolut klassiker som går hem varje gång!
Kanelbullar
150g margarin
5dl mjölk
50g jäst
0.5dl socker
1tsk salt
15dl mjöl (ca)
1st ägg
pärlsocker
Fyllning
200g rumsvarmt margarin
1,5dl socker
kanel
1. Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till 37°C
2. Lös jästen i mjölkblandningen och tillsätt sockret och saltet
3. Häll i mjölet och bearbeta degen i ca 15min. Låt jäsa under duk i 30min
4. Under tiden som degen jäser blanda socker och margarin till fyllningen
5. Vispa med elvisp tills fyllningen är ordentligt kladdig
6. Passa också på att ställa ut ca 80-90 bullformar fördelat på två plåtar
7. då degen jäst färdigt dela den i två delar och kavla ut varje del för sig till en rektangel
8. Bred på hälften av fyllningen på varje deghalva
9. Strö på kanel
10. Rulla ihop degen till en cylinder och skär ca 2cm breda bitar
11. Lägg bitarna i var sin bullform och låt jäsa under duk i 30min
12. Pensla bullarna och strö över pärlsocker
13. Grädda i mitten av ugnen på 250°C i ca10 min
