Chokladfondant

Chokladfondant ser avancerat ut men det är egentligen väldigt enkelt att göra! Det är en perfekt dessert som man kan förebereda innan middagen och stoppa in i ugnen strax innan den ska serveras eller göra dagen innan och servara kall. Fondanten ska vara rinnig inuti och fast runt om kanterna i konsistensen.
 
Chokladfondant, 6st
75g rumsvarmt smör
0.5dl strösocker
2st ägg
1st äggula
75g mörk choklad
2msk mjöl
 
1. Vispa smöret och sockret och smält chokladen över vattenbad
2. Vispa ner ett ägg åt gången, tillsätt äggulan sist
3. Rör ner mjölet och chokladen till en krämig smet
4. Fyll ca. två tredjedelar i sex formar som du smort med smör eller margarin. Jag använder formar som är 4cm djupa och 6cm i diameter
 
Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 10min
 
 
Då du tar ut formarna ur ugnen ska de se ut ungefär som bilden nedan, mitten ska bukta lite inåt.
 
Vänd upp chokladfondanterna på tallrikar och ta bort formen. Chokladfondanterna är godast varma och är supergoda som de är men är även goda med lite lösvispad grädde, gärna med lite vaniljsocker i.
 
 
Chokladfondanterna går även jättebra att servera kalla dagen efter du gjort dem, då är de inte lika rinniga i mitten, snarare mer krämiga.
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mikkisrecept.blogg.se

Alla mina bästa recept

RSS 2.0