Chokladvirvlar

Fantastiskt goda Chokladvirvlar passar perfekt till fikat :)
 
Chokladvirvlar
25g jäst
3dl 37°C mjölk
75g rumsvarmt smör
0.75dl socker
1krm salt
8dl vetemjöl
100g mörk choklad, ca 75%
 
Topping
Ägg till pensling
Florsocker
50g mörk choklad, ca 75%
 
1. Lös upp jästen i mjölken
2. Tillsätt smör, socker, salt och mjöl och knåda degen i ca 10min - Låt jäsa ca 45min under duk
3. Hacka chokladen medan degen jäser, jag gillar lite större bitar
4. Knåda in chokladen i degen
5. Dela degen i tre delar och sedan varje del i sex bitar. Rulla bitarna till ca 30cm långa cylindrar och tvinna dem. - Låt jäsa ca 30min under duk
6. Pensla virvlarna och grädda dem i mitten av ugnen ca 10min i 225°C
 - Låt svalna ordentligt under duk på galler
 
 
Smält chokladen och ringla över virvlarna och pudra sedan med florsocker



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mikkisrecept.blogg.se

Alla mina bästa recept

RSS 2.0