Chokladvirvlar
Fantastiskt goda Chokladvirvlar passar perfekt till fikat :)
Chokladvirvlar
25g jäst
3dl 37°C mjölk
3dl 37°C mjölk
75g rumsvarmt smör
0.75dl socker
1krm salt
8dl vetemjöl
100g mörk choklad, ca 75%
Topping
Ägg till pensling
Florsocker
50g mörk choklad, ca 75%
1. Lös upp jästen i mjölken
2. Tillsätt smör, socker, salt och mjöl och knåda degen i ca 10min - Låt jäsa ca 45min under duk
3. Hacka chokladen medan degen jäser, jag gillar lite större bitar
3. Hacka chokladen medan degen jäser, jag gillar lite större bitar
4. Knåda in chokladen i degen
5. Dela degen i tre delar och sedan varje del i sex bitar. Rulla bitarna till ca 30cm långa cylindrar och tvinna dem. - Låt jäsa ca 30min under duk
6. Pensla virvlarna och grädda dem i mitten av ugnen ca 10min i 225°C
- Låt svalna ordentligt under duk på galler
- Låt svalna ordentligt under duk på galler


Smält chokladen och ringla över virvlarna och pudra sedan med florsocker